Christian Carlsen / CCA

CHRISTIANCARLSEN arkitektfirma

Christian Carlsen project (CCA project) :


SILOETTEN

PROJEKT: SILOETTEN

TYPE: bolig

STØRRELSE: 3200m2

BYGHERRE: Løgten Midt A/S

PROJEKT TEAM: Christian Carlsen, Christian Carlsen Arkitektfirma i samarbejde med Cf Møller, Niras

PLACERING: Løgten, DK

STATUS: Under opførelse

ÅR: 2004-2008

PUBLICERET: Arkitekten nr. 7, side 66-67, Byggeri nr. 8, side 52, Interiør nr. 9, side 13, Byggeri + Arkitektur nr. 8, side 24-25, Byggeri + Arkitektur nr. 9, side 14, Global Danish Architecture #2, Marianne Ibler side 40-43

Ide: En 36 meter høj kornsilo konverteres til luksuslejligheder. Den eksisterende betonstruktur anvendes og forarbejdes som funktionskerne for bygningens trapper, elevatorer og badeværelser mens lejlighederne bygges uden på siloen. Dette giver mulighed for at udforme lejlighederne individuelt og lave meget store åbne facadepartier som ikke ville være mulige inden for rammen af den eksisterende silo.

Siloetten ligger med udsigt over århusbugten og Mols Bjerge som er et af Danmarks smukkeste landskaber. Alle lejligheder er udstyret med enorme altaner og boligkonceptet betegnes derfor som stablede villaer idet uderum og kontakten til landskabet er fundamentalt for boligernes kvaliteter.

Kompositorisk danner siloens betonstruktur rygrad. Lejlighederne komponeres som en mere frit formet krop med fremspring og udkragninger således at boligerne orienterer sig optimalt i forhold til lysindfald og udsigt.

Huset konstrueres som en stor stålkonstruktion der spænder fra den gamle silo til facaderne. Dette bevirker helt åbne, frie planer der principielt kan indrettes efter ønske.

Landskabet omkring behandles som en park med et overdækket parkeringsareal. Det kunstigt formede ”Teletubbies” landskab integrerer Siloetten og parkeringsanlægget i den omkringliggende kontekst.

undefined

Design and Flash development by : robert haff www.rohaje.dk


You need to upgrade your Flash Player This content requires the Macromedia Flash Player.

>> GET FLASH